неделя, 26 юли 2009 г.

Слушайте, врагове на Израел!

Не си мислете, че получавате верни представи за убежденията на арабските лидери, когато слушате интервюто на Ханан Ашрауи в програмата "Нощна линия" или по Ен-би-си. Ясер Арафат изкусно манипулира(ше) западните средства за масова информация, убеждавайки американците, че днешната близкоизточна криза може да се регулира чрез промяна на границите, заставяйки Израел да даде повече "територии в замяна на мира".

Проблемът въобще не е в това. Чели сте във вестниците подстрекателните изказвания на арабски лидери, предназначени не за западните телевизии, а за тяхната си аудитория, за техните си народи. В думите им, ненавистта се усеща, почти физически. Не става въпрос за различия, които биха могли да се ликвидират на масата за преговори. В подобни условия, ситуацията може само да се влоши, а не да се подобри.

Обърнете внимание на изказването на водещия ислямското духовенство и бивш ректор на Ислямския факултет, д-р Ахмад Абу Халибит, по време на петъчната молитва в Газа: - „Всеки евреин е виновен в извършването на някакво зло... Ако партията „Авода” извърши зло и престъпление, партията „Ликуд” я подкрепя, А ако партията „Ликуд” извърши зло и престъпление – „Авода” я подкрепя... Евреите си остават евреи, в каквато и партия да са... При тях няма умерени, и няма поддръжници на мира. Те всички са лъжци. Те всички са предатели на правдата, а ние сме пазители на правдата.”
Повтарям, това е цитат от религиозна проповед! Но има и още:

„Братя, единоверци!” – се провикна ислямският лидер, „Престъпници, терористи – всички те са евреи! Те колят нашите деца, оставят ги сираци. Заради тях, нашите жени, остават вдовици. Те оскверняват нашите свети места. Те всички са терористи! Ние, именно тях трябва да колим и избиваме, както е казал Всемогъщия Аллах: - „Сражавайте се с тях – Аллах ще ги изтезава (измъчва) чрез вашите ръце, ще ги опозори и ще ви помогне да ги победите, и ще просвети умовете на правоверните ...”
И все така, в този дух, ако не ви е омръзнало:

„Братя, единоверци! Евреите винаги действат по този начин. Това, което е било вчера и това, което се случва вече две седмици, и което е било до сега, в течение на много години, - всичко това ще се повтаря и занапред, докато не станем, като мъже, и не заемем твърда мюсюлманска позиция, позицията на тези, които водят джихад, по пътя на Аллах, на тези, които защитават своите права и жертват всичко, което им е скъпо... Братя, единоверци! Красивата жена (невеста) има висока цена и зестра... Нашата невяста е раят! Братя, единоверци! Цената и зестрата на тази невяста, зестрата на този рай, се състои в това – да се борим по пътя на Аллах, за да убиваме и самите ние да загинем!”

За онези нееврейски читатели, които си мислят, че тази сляпа ненавист, е отправена единствено срещу Израел, ще приведа още един цитат от проповедта на Халабит: "Това е истината, братя-единоверци! Аллах, Всемогъщият ни е призовал, да не встъпваме в съюз с евреите и християните, да не ги обичаме, да не се сприятеляваме с тях, да не ги поддържаме, и да не подписваме с тях договори... А за този, който го прави, Аллах е казал: "О, ти, правоверни, не взимай за съюзници евреи и християни, защото те са съюзници един с друг. Този от вас, който се съюзи с тях, сам се превръща в един от тях...". Евреите – това са съюзниците на християните, а християните – са съюзници на евреите, без да гледаме на съществуващата помежду им вражда. Враждата между евреите и християните е дълбока, но пак те са се наговорили, да се борят против монотеистите, против тези, които говорят: "Няма Б-г, освен Аллах и Мухаммед е неговият пророк". Това означава, че те са против вас, мюсюлмани!"

Да, става дума за всемирен джихад. "Не жалете евреите, където и да живеят, в която и страна да се намират. Борете се с тях винаги, където и да ги срещнете. Когато срещнеш евреин, убий го! Където и да се намирате, убивайте тези евреи и тези американци, тъй като те са врагове, както са ни врагове и онези, които ги поддържат. Всички те, в един окоп (кюп) се сражават против арабите и мюсюлманите. Защото те създадоха Израел тук, в самото (биещо, трептящо) сърце на арабския свят, в Палестина.

Те го създадоха, в качеството на форпост (мост, крепост) на своята цивилизация и авангард на своите армии, превръщайки го в меч на Запада и кръстоносците, окачвайки на бесилото монотеистите, мюсюлманите в нашите страни. Те искаха да превърнат евреите в острието на своето копие...".

Все още ли вярвате във формулата "земя за мир"? Лично аз не вярвам.


Джоузеф Фара

Няма коментари:

Публикуване на коментар