понеделник, 27 юли 2009 г.

Има ли палестински народ и откъде идва той?

Има ли палестински народ и откъде идва той?
Яшико Сагамори

Ако вие сте абсолютно уверени, че Палестина е страна, която има древна и богата история, тогава ще трябва, без да се замисляте, да отговорите на следните въпроси, които възникват във връзка с това.:

- Кога и от кого е била създадена Палестина?

- Кои са били границите и?

- Какво е било името на столицата и и нейните по-значителни градове?

- Каква е била основата на нейната икономика? (основен поминък и пр...)

- Какви парични единици са били приети в тази страна?

- На какъв език говорят палестинците?

- Каква е структурата на нейното правителство?

- Кой е бил лидер на палестинския народ до Ясер Арафат?

- Била ли е някога Палестина (в миналото или настоящето) призната за държава?

Ще си позволя да ви задам и допълнителен въпрос: Изберете си някой ден от човешката история, който и да е, и ми кажете какъв е бил в този ден обменния курс на палестинската валута по отношение на долара, лирата, японската йена...?

И накрая ще ви попитам, при все, че такава държава не съществува, кажете ми, коя е причината за нейното унищожение и кога се е случило това в миналото?

А ако ми кажете, че в миналото палестинците са били „горда нация”, в потвърждение на вашите думи ще трябва да обясните кога тази нация е била особено „горда” и с какво всъщност се е гордяла?

И простете ме, но ще ви задам още един въпрос: - Ако този народ, който вие погрешно наричате „палестински”, наистина е един особен народ, а не араби, събрани (или изхвърлени) от всички арабски страни, ако те наистина имат своя етническа идентификация, то защо до Шестдневната война през 1967 (когато целият арабски свят претърпя съкрушително поражение) те дори не са се опитали да потърсят своята независимост?

Надявам се, че няма да се поддадете на съблазънта да свържете съвременните „палестинци” с упоменатите в Тората плиштим (филистимци). В този случай, това фонетично съзвучие няма никакви етимологически корени.

Истината трябва да е очевидна за всеки, който иска да я знае или постигне. И тя се състои в това, че арабските страни никога не са се отказвали от идеята си да унищожат Израел. Обмислят тази мечта и сега. Няколко пъти са се опитвали да осъществят своите зловещи планове по военен път. Но, за тяхно голямо съжаление - не им се удало. Тогава, замислили и създали терористическа организация, давайки и твърде цинично името „палестински народ”. И заселели този „народ” в Газа, Юдея и Самария. В действителност, арабите, които са се заселили в Газа, Юдея и Самария, имат много повече право на собствена държава и статут на нация, отколкото да кажем, индианското племе семиноли в Кънектикът, което решило да си отвори казино, свободно от данъци. Това индианско племе има, в краен случай, конструктивна и мотивирана цел. За разлика от представителите на посоченото индианско племе, така нареченият „палестински народ” има една единствена мотивация – унищожението на Израел. И поради това, в действителност „палестинският народ” не е нищо друго, освен терористическа организация, която в един прекрасен ден ще бъде разоръжена и демонтирана.

Всички най-щедри отстъпки на „палестинците”, удовлетворени според всички, наложени от тях условия, не са способни да установят мир в Близкия Изток. За тази цел има само един единствен начин. Арабските страни трябва да признаят своето поражение във войната си с Израел и от статута на победени страни, те са длъжни да изплатят на Израел репарации за 60 години нееднократни опити да унищожат страната. Най-добрата и приемлива форма на репарации, е отделянето на територията на Ерец Израел от терористическата организация и признаване историческите права на Израел на суверенитет над Газа, Юдея и Самария. Това ще бъде краят на „палестинският народ”.

Само не се опитвайте да убедите някого, че предложения от мен начин за разрешаване на близкоизточния конфликт е „жестокост” и „варварство”. Защото, в дадения случай, ако настоявате на това, ще трябва да обясните, кога и как този народ се е „сформирал”! А, това, уверявам ви, е непосилна задача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар