неделя, 26 юли 2009 г.

Молитвено писмо на стражата

“На стражата си ще застана, ще се изправя на кулата и ще внимавам
да видя какво ще ми говори Той, и какво да отговоря на изобличителя
си.” (Авакум 2:1)

ЮЛИ 2009 /ЕВРЕЙСКА ГОДИНА 5769

“До кога, Господи, ще викам, а Ти не щеш да слушаш? Викам към Тебе за насилие, но не щеш да избавиш. Защо ми показваш беззаконие, и ме правиш да гледам извращение? Защото грабителство и насилие има пред мене...” (Авакум 1:2-3)

НАБЛИЖАВАЩИЯТ ХОЛОКОСТ

“Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край.” (Даниил 7:25-26)

Когато пророк Даниил записа тези думи, дали нямаше видение за времето, в което живеем? Кой е този “той”, за когото Даниил говори? Тъй като това пророчество не е било изпълнено досега в историята, не трябва ли да се запитаме в светлината на съвременните събития, кога и как ще се случи това? И нещо повече - кои са тези “светии”? Дали Даниил говори само за евреите или само за християните, или за всички, които се покланят на Бога на Израел – евреи и не-евреи? Дори и това пророчество да е само за Израел, ние също трябва да сме заинтересувани, защото като последователи на Йешуа сме присадени в маслината на Израел (Римляни 11:24; Ефесяни 2:15-20).

Една картина като че ли започва да се оформя, когато вземем предвид събития като речта на президентът Обама на 4 юни, както и предишни негови изявления. Това, което е от съществено значение за тази реч, е фактът, че президентът използва рядко използваното му мюсюлманско второ име Хюсеин, както и че се позова на Корана, за да подчертае изявлението си, че Америка и ислямът имат обща кауза и че Америка няма да води война с исляма. (Ал Джазира, 5.06.09)

Когато лидерът на най-силната нация в света ясно и недвусмислено се обвързва с една религиозна система, която тероризира света в продължение на последните четири десетилетия, трябва да се замислим и обърнем внимание на този факт. Последиците от един такъв съюз се засилват и разрастват много показателно, когато осъзнаем, че каузата на исляма, така както е изложена в Корана, е да покори целия свят в подчинение на Аллах. Истината е, че мюсюлманите имат “мандат” от Аллах – да завладеят света за Аллах. Това е в основата на Корана и би трябвало да е неприятно предизвикателство за всеки (умерен, миролюбив) мюсюлманин всеки път, когато чете този стих: “Избивайте ги, докато съпротивата спре и религията е покорена на Аллах” (Сура 8:39) С други думи “истинският” мюсюлманин няма друг избор освен да води джихад с всички не-мюсюлмани, докато целият свят не бъде покорен на исляма!

След речта на президента Обама в Кайро арабите го призоваха да упражни натиск върху Израел за изоставяне на заселищата в цяла Юдея и Самария. Външният министър на Саудитска Арабия предложи САЩ да прекрати икономическата и военна помощ за Израел, ако той не се съгласи с условията на саудитския мирен план от 2002 г. (Аарец 6/06/09)

Фокс Нюз също съобщиха, че по време на речта си към мюсюлманския свят президентът на САЩ без заобикалки реабилитира “Хамас”, (която призовава за унищожението на Израел), като партньор в създаването на палестинска държава.

Всичко това не вещае добро за целия свят, особено сега когато президентът Ахмадинеджад бе преизбран със съкрушителна победа! (Към този момент протестите в Иран все още продължават и мнозина, които са изразили съмнения относно изборния процес, са арестувани и накарани да млъкнат.)

МОЛЕТЕ СЕ Израел и Църквата да видят в тези събития паралели с пророчеството на Авакум 5:1-11 и да предприемат действия.

МОЛЕТЕ СЕ “нечестието да не налага скиптъра си върху участта на праведните, да не би праведните да простират ръце към беззаконието”. (Псалм 125:3)

МОЛЕТЕ СЕ Израел като нация да се върне към Бога с цялото си сърце (Псалм 121:1-6)

МОЛЕТЕ СЕ Църквата да започне да поема отговорност и да изразява благодарността си към Израел, използвайки всяка възможност да подкрепя тази нация. Израел е нашият по-голям брат и ние трябва да сме пазач на брата си! Кръвта на нашия по-голям брат вика през вековете на пренебрежение и гонения. (Битие 4:9-10a)

ДАВИД И ФИЛИСТИМЦИТЕ НА 21 ВЕК

След победата на иранския президент Ахмадинеджад на 14 юни Израел и светът се приближиха значително към съвсем реалната заплаха от ядрен конфликт с Иран – може би сме много по-близо отколкото ни се иска да вярваме.

Ахмадинеджад е заклет враг на Израел и много пъти е призовавал за това “ционистката държава” да бъде изтрита от картата на света. Ако трябва да сме реалисти, трудно е да приемем, че той има предвид единствено изтриване от географските карти. Той трябва да има предвид пълното унищожение на народа, който прави Израел държава. Както в дните на Саул и филистимците, призивът за унищожение на Израел продължава да се носи по света – този път идващ от иранския Голиат.

Трябва обаче да се запитаме дали Ахмадинеджад е ИСТИНСКИЯТ Голиат, който се е изправил срещу Израел? Книгата Откровение ни говори за “Звяра, който се издигна от морето”, което е символ на човечеството. Не е ли това сборният световен натиск върху Израел? Сега е времето, когато вярващите навсякъде трябва да се надигнат в духа на Давид и да заемат позиция в духовния свят, облечени в Божията сила, срещу Звяра Голиат. В същото време армия от верни молитвени войни трябва да се издигне по целия свят и да ходатайства за президента Обама, който е лидер на свободния свят – той да не позволи да бъде прелъстен да стане партньор в унищожението на Израел.

МОЛЕТЕ СЕ за американския народ – нацията да се обърне отново с благодарно сърце към Бога на Авраам, Исаак и Яков, като свидетелство за целия свят. Той е Този, който направи Америка велика нация и нека го извърши отново и американският народ да заеме безкомпромисна позиция в подкрепа на Израел.

МОЛЕТЕ СЕ Божието Слово отново да стане значим фактор в живота на хората, така че светлината да освети света: Евреи 4:12.

НЕКА ВСИЧКИ, които мразят Сион, да се обърнат посрамени: Псалм 129:5

НЕКА БОГ ДАДЕ на Църквата разбиране, че Аллах НЕ е Богът на Авраам, Исаак и Яков – Неговото име е Йехова: Изход 20:2; Второзаконие 5:9,15.

МИР, МИР, А НЯМА МИР....

“…Понеже, да! понеже измамиха людете Ми като казваха: Мир! а пък няма мир …” (Езекиил 13:10)

Това е викът на Бога на Израел чрез пророк Езекиил срещу измамните начини, по които лидерите на нацията бяха заблудили народа Му. Върху Израел дойде разорение, защото нацията се самозалъгваше с фалшива увереност: “ние сме заветният народ и нашият Бог никога няма да ни изостави!” (Парафраза на Езекиил 11:1-4; виж 7:25)

Тази тема – относно фалшивите пророчества за мир – откриваме и в Еремия 6:14; 23:17. След като това бе писано за Израел и Юда преди 2500 г., трябва ли все още да обръщаме внимание на това слово? Променил ли се е Бог? Дали арогантността и бунтът на Неговото творение вече не са грях срещу Него?

Политиците по света продължават измамно да уверяват Израел, че ако отстъпи определено количество земя, ще получи мир с арабския свят! В същото време народът на Израел продължава да уверява себе си, че в крайна сметка всичко ще се нареди. Светският в по-голямата си част Израел смята себе си за непобедим заради армията и мъдростта на политиците си. Какво ни говори всичко това в светлината на древните пророчества? Както един мъдър човек е казал: “Който отказва да се поучи от историята, ще е принуден да повтори грешките й!”.

МОЛЕТЕ СЕ УСЪРДНО:

  • За мощно изливане на Божия Дух, който да пробуди народа Му и да съживи онези сред нас, които са “в кома”, за да не видим повторение на историята.
  • За пророци с духа на Илия, които да се издигнат в Израел
  • Израел да намери нова надежда в Господа отсега и до века: Псалм 131:3
  • Дух на покаяние и моление да дойде върху Църквата, призовавайки целият Божи народ да се моли за Израел и за Църквата.

“В Месията,
Франк и Карен Селч

Няма коментари:

Публикуване на коментар